Om fotvård

Akilles Fotvård

Diplomerad Medicinsk Fotvårdsterapeut

Medlem i Sveriges Fotvårdsterapeuter

Köpingsvägen 59 Västerås

021 - 12 36 50

Om fotvård

Fotvård

I en medicinsk fotvårdsbehandling ingår normalt:

Fotbad, statusbedömning, slipa, klippa, rensa, putsa naglar, ta bort förhårdnader, liktornar, nageltrång, samt en kortare fotmassage.

Liktorn och förhårdnader

Liktornar och förhårdnader kan bildas om du under lång tid har haft skor som trycker eller klämmer på en viss punkt. Huden blir då tjock och en förhårdnad bildas. Om trycket fortsätter pressas förhårdnaden inåt som en tagg och bildar en liktorn.

Nageltrång

Nageltrång uppstår när nageln skär in i huden vid sidan av nageln. Den tå som oftast drabbas är stortån. Nageltrång beror ofta på att du klippt nageln för kort eller snett, att skorna är för trånga eller att du har ett ojämnt tryck på nageln, till exempel av en skosöm. Om nageltrånget inte är alltför inflammerat kan du få hjälp av en medicinsk fotvårdare.

Hälsprickor

Självsprickor uppstår när huden är mycket torr och tjock. Då spricker lätt det yttersta hudlagret.

Kartnagel

Kartnagel är en nagel som växer på höjden och mycket sakta eller ingenting framåt.

Orsak kan vara en skada, där nageln växer ut ifrån eller på själva nagelbädden. Nageltrång kan också orsaka kartnagel. En halvtjock nagel är också vanligt och orsakas ofta av ett långvarigt tryck från skor. En kartnagel är ofta en bestående förändring.

Fotvård

I en fotbehandling ingår normalt:Fotbad, statusbedömning, slipa, klippa, rensa, putsa naglar, ta bort förhårdnader, liktornar, nageltrång, samt en kortare fotmassage.

Vi kan även hjälpa dig med: Nerfräsning av svampnaglar samt pensling med ditt eget nagelsvampmedel.